Seo Ordbog

SEO Ordbog

Her finder du en ordbog som dækker de mest almindelige udtryk benyttet indenfor søgemaskineoptimering. Ordbogen holdes løbende opdateret og skulle der være udtryk som du synes mangler, er du altid velkommen til at kontakte SEO Cafe

AdSense: Google AdSense er Google’s program hvor du kan få reklamer på din egen hjemmeside, når en af dine besøgende klikker på disse reklamer, får du betaling. Det smarte ved Google AdSense er at de reklamer der vises, næsten altid er relevante i forhold til hvilket indhold du tilbyder dine besøgende på dine sider.

AdWords: Google AdWords er Google’s program hvor man som hjemmeside ejer, kan købe reklamer for sin hjemmeside, disse reklamer vises så f.eks på hjemmesider som benytter Google AdSense. Eller i søgninger på Google. Google AdWords er et stærkt værktøj i online markedsføring, men kan også være penge ud af vinduet, hvis man ikke ved hvad man laver og ikke ved hvordan man får mest muligt for sine penge.

Anchor text / Ankertekst: En anchor text, eller ankertekst som det hedder på dansk, er en beskrivelse af et link, beskrivelsen kan ses når du holder musen over et link. Formålet er at en hjemmesides besøgende kan se hvad hjemmesidens links handler om. En anchor text har stor betydning i forhold til søgemaskineoptimering og er stedet hvor du altid bør placere dine keywords. Hold musen over dette link for at se et eksempel: LINK

Algoritme: Alle søgemaskiner har deres egen algoritme og den er altid “hemmelig”. Algoritmen er en formel for hvordan en søgemaskine rangere en hjemmeside i forhold til en anden hjemmeside. Algoritmen er den som alle søgemaskineoptimerings eksperter forsøger at udregne.

ALT tag: Et ALT tag, er i princippet det samme som en anchor text, en beskrivelse, dog er et ALT tag beskrivelsen af et billede på en hjemmeside, i stedet for et link. Et ALT tag vises ved at holde musen over et billede på en hjemmeside, billeder på hjemmesider bør altid være udstyrede med ALT tags som indeholder dine keywords.

Backlinks: Backlinks, er det samme som eksterne links, altså et link fra en anden hjemmeside, til f.eks din hjemmeside. Backlinks er uden tvivl det vigtigste i forhold til søgemaskineoptimering. Søgemaskineoptimerings eksperter er ofte uenige om hvilke links der er de bedste links, men som tommelfinger regel kan man sige at de links som er svære at få, er de bedste. For de nemme links har alle ens konkurrenter jo også.

Blacklisting: Hvis en søgemaskine opdager at en hjemmeside benytter sig at blackhat metoder i sin søgemaskineoptimering, kan man risikere at den pågældende søgemaskine blacklister hjemmesiden, det betyder at hele hjemmesiden, eller enkelte sider, fjernes fra søgemaskinen. Derfor bør du aldrig få tvivlsomme firmaer til at udføre søgemaskineoptimering for din hjemmeside, da det direkte kan skade din side, i værste fald.

Blackhat SEO: Blackhat SEO dækker over alle de metoder som søgemaskinerne ikke accepterer i søgemaskineoptimering. Visse søgemaskineoptimerings eksperter hævder at kunne udføre blackhat SEO som søgemaskinerne ikke opdager, men vær på vagt, for det er altid kun et spørgsmål om tid, før søgemaskinerne ændrer sin algoritme og så er der stor chance for søgemaskinerne alligevel opdager disse metoder. Hold dig langt væk fra alt hvad der hedder blackhat SEO, det er vores råd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *